O nas

EKIPA MEDENKA

Ekipa Medenke je sestavljena iz posameznikov različnih znanj. V želji po združevanju tradicije in mladostniškega razmišljanja smo ustvarili izdelek, ki ga lahko brez obotavljanja uvrstimo v kategorijo zdravih sladkarij.

Z Medenko področje zdrave prehrane širimo tudi tja, kjer se pogosto zatakne – pri sladkarijah. Ponujamo vam odgovor na vprašanje, kako združiti dobro in zdravo, s pestrim naborom okusov in barv pa vašemu otroku pričaramo sladko izkušnjo, primeljivo s katerokoli drugo sladkarijo.

Blagovna znamka Medenka odraža ponos in spoštovanje dolgoletne tradicije čebelarstva na Slovenskem. V pripravo sladkega priboljška vključujemo le kakovosten med, ki je nastal izpod rok izkušenih slovenskih čebelarjev.

Vrhunsko znanje slovenskih čebelarjev smo postavili izven okvirja, dodali kanček mladostniškega navdiha in otroške sladkosnednosti ter nastala je Medenka – moderen, zdrav in zabaven način sladkanja za naše najmlajše. No, pa tudi za nas.

Kako je Medenka nastala?

Nastanek Medenke lahko pripišemo srečnemu naključju in kančku otroške domiselnosti, ki nas je spomnil, da je med mogoče uporabiti tudi na manj konvencionalen način – za sladkanje. A ne zgolj kot sladilo, temveč tudi kot čisto pravo sladkarijo.

Ponosni smo, da lahko z Medenko otrokom ponudimo zdrav priboljšek, ki za razliko od večine ostalih ne vsebuje rafiniranega sladkorja, konzervansov, aditivov, barvil, želatine ali drugih snovi, ki lahko škodijo našemu zdravju.

Medenka je na voljo v petih različnih okusih – dveh tradicionalnih in dveh modernih.

Tradicionalen okus ohranjamo z okusoma cvetličnega medu in medu s cimetom, moderen okus jagode, pomaranče in limone pa smo ustvarili s sodobnim načinom obdelave sadja – liofilizacijo. Gre za poseben postopek sušenja sadja, ki poskrbi, da sadje ohrani kar 97 % vseh svojih vitaminov in mineralov. Liofilizacija pa vpliva tudi na ohranjanje intenzivnega okusa sadja, ki bo prepričal tudi tiste, manj zagrizene ljubitelje medu. Rok uporabe je označen na embalaži (2 leti).

Verjamemo, da bo v pestrem naboru okusov prav vsak otrok našel svojega najljubšega in tako nadvse užival v zdravem sladkanju. Ob tem pa boste brez skrbi za otrokovo zdravje uživali tudi starši in si nenazadnje morda tudi sami kdaj pa kdaj privoščili kakšno Medenko.

Misija

Z Medenko želimo vsem sladkosnedim otrokom in njihovim staršem ponuditi možnost zdravega ter modernega načina sladkanja. Obenem si bomo pri svojem delu prizadevali tudi za nenehno spodbujanje in ozaveščanje o zdravem načinu prehranjevanja, ki temelji na nakupovanju tako imenovanih »clean label« izdelkov. Gre za prehrambne izdelke, ki vsebujejo le splošno poznane sestavine in ne »E-jev« oziroma kakršnihkoli zapletenih izrazov, ki običajno predstavljajo aditive, konzervanse in razne dodatke za izboljšanje okusa. »Clean label« je naša glavna vrednota.

Vizija

Naša vizija je, da Medenka postane prepoznaven slovenski izdelek na domačem in tujem tržišču, prav tako pa blagovna znamka, ki zagotavlja »clean label« izdelke.

Kaj je Medenka?

Medenka je naravna sladkarija iz medu in sadja, ki je v prvi vrsti namenjena našim najmlajšim. Pripravljena je iz domačega slovenskega medu in pravega sadja, obdelanega na način, ki ohrani 97 % vseh vitaminov in drugih telesu koristnih hranil. Rok uporabe je označen na embalaži (2 leti).

Kje lahko kupim Medenke?