Zakaj si kavo posladkati z medom?

Blog

Zakaj si kavo posladkati z medom?

Tudi ti ne moreš začeti dneva brez litra kave, ki požene tvoje možgane v akcijo? Sama se dodobra prebudim šele, ko je pred mano izpraznjena skodelica dobre kave. Kava marsikomu polepša jutro, imela pa naj bi tudi kar nekaj zdravilnih lastnosti. Za kofein naj bi držalo, da izboljšuje prekrvavljenost naših možganov, kar vodi k hitrejšemu razmišljanju. Zato pa smo v službi produktivni šele po nekaj popitih skodelicah kave. J Kavica vpliva tudi na naše razpoloženje in skrbi, da smo dobre volje, še posebej takrat, ko dišeč napitek pijemo v dobri družbi. In še eno zanimivo lastnost imajo kavna zrnca. Povečevala naj bi naše fizične sposobnosti ter skrbela, da se mišice ne utrudijo tako hitro.

Dobra in še zdrava. Ampak le takrat, če se mi sladkosnedi lahko zadržimo in v kavo ne zvrnemo še treh žlic sladkorja. Da pa bo kava sladka in ob enem še zdrava, ti priporočam, da sladkor zamenjaš kar z medom. Zakaj bi med bil rezerviran le za čaj? Več kot odlično paše tudi v kavo, pa še veliko bolj zdrav je kot sladkor. Če torej ne moreš piti nesladkane kave, ob enem pa skrbiš tudi za zdravje in vitko postavo, je med odlična izbira. Ima tudi veliko mineralov, vitaminov in antioksidantov, ki bodo poskrbeli, da bo skodelica kave zares polna zdravja. Že pol žličke meda in bo kava sladka, dobila pa bo tudi čudovito aromo. Seveda pa se lahko tudi malo poigraš z okusi in medeni kavi primešaš še ščepec cimeta, oziroma si v kavo iztisneš kar Medenko z okusom cimeta. J

Lahko pa poskusiš tudi s temle receptu.

SESTAVINE:

Dve skodelici kave

Pol skodelice mleka

Žlička ali dve medu (lahko tudi več, odvisno kako si sladkosned ????)

Dva ščepca cimeta

Malo muškatnega oreščka

Manj kot polovico žličke vaniljinega ekstrakta

NAVODILA

V manjši posodici zmešaj vse sestavine razen vaniljinega ekstrakta. Kuhaj in mešaj dokler ni dodobra pregreto, vendar pazi, da ne zavre. Tik preden naliješ v skodelice pa primešaj še vaniljin ekstrakt.

Sporoči, če ti bo všeč!

Vir: http://www.lifeadvancer.com/putting-honey-in-coffee